23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Bandırma'da büyük güç birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Balıkesir Üniversitesi ve bölgedeki oda ve borsalar, yeni projeler üreterek bölgenin gelişmesini hızlandırabilmek amacıyla Bandırma İktisadi Araştırmalar Enstitüsü'nü kurdu.

Bandırma Ticaret Odası'nda dün akşam yapılan kuruluş anlaşmasına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Susurluk Ticaret Odası Başkanı Lütfi Bintaş, Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer, Gönen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karatan, Gönen Ticaret Borsası Başkanı Ümit Çetin, Erdek Ticaret Odası Başkanı Ali Yağcı ve Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Levent Coşkun birlikte imza attı.

Bölgenin gelişme sürecinde doğan fırsatlardan kurumların en iyi şekilde yararlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu amaçla oluşturulan güç birliklerinin bölgedeki meselelere çare bulacağını kaydetti.

Bandırma İktisadi Araştırmalar Enstitüsü'nün bu doğrultuda kurulduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, enstitünün bölgedeki sinerjiyi harekete geçireceğini vurguladı. Bandırma İktisadi Araştırmalar Enstitüsü'nün kuruluş bildirgesinde de, bölgenin sahip olduğu kaynakların geliştirilen projeler çerçevesinde kullanılması halinde daha verimli sonuçlar alınacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 14:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?