18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Banvit'ten tavuklu iftar

Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, sektör olarak çok büyük zarar gördüklerini, 2006 yılı sonuna kadar ancak toparlanabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin önde gelen piliç üreticilerinden biri olan Banvit, Bandırma protokolüne verdiği iftar yemeğinde, konuklarına tavuk ikram etti.

Yemekte konuşan Banvit Genel Müdürü Ömer Görener, beyaz et sektörü olarak kuş gribinden çok büyük zarar gördüklerini ve günlük 200 bin adet piliç kesimi yaparken, şimdi günlük 20 bin kesim yaptıklarını ifade etti. Görener, "Kesilen piliçlerin yüzde 90'ı elimizde kaldı.

Soğuk hava depolarımız dolup taştı, üretimi üçte bir azalttık. Kuş gribi vakasıyla aynı gün yüzde 90 pazar payı kaybettik. Vatandaş bir anda tavuk satın almayı kesti, bizim kümeslerimize kuş gribi giremez diye kuş gribi hakkında halkı bilinçlendirmek için yüz binlerce broşür bastırdık.

Kuş gribi nedir, nasıl bulaşır, et ile bulaşır mı, kuş gribinden korunma yolları nelerdir gibi soru cevaplı hazırlanan broşürleri tüketici okuyunca aydınlandı. Bunları yurt çapında dağıttık, televizyon kanallarına ve ulusal basına sayfa sayfa reklamlar verdik. Şu anda depremi atlattık" dedi.

Görener, "Çalışma Bakanlığı beyaz et ve yumurta sektörüne destek için prim borcuna 6 ay erteleme yaptı, buna memnun olduk. Kuş gribini tabii afet olarak gören hükümet, beyaz et ve yumurta sektörüne destek veriyor.

SSK ve BAĞ-KUR prim borçlarının 6 ay ertelenmesi iyi. Sektör olarak şu anda herkes zararda, ancak 2006 yılı sonuna kadar toparlanırız. Kuş gribi haberleri basında çıkınca 4 TIR'ımız Makedonya'dan geri geldi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 13:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz sivrioğlu IP: 88.246.240.xxx Tarih : 24.11.2008 10:44:35

banvit in dikkatine .23.11.2008 de aldığım ürünün tarihi geçmemesine rahmen ama tavuk acayip kokmuştu. Hatta morarmıştı ve kendimi çok kötü hissettim.ümraniye carfurdan aldım lütfen dikkat etmenizi istiyorum biz can taşıyoruz.... msn adresimden bana kütfen ulaşın .teşekkürler