22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediye'den bayram temizliği

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, itfaiye ekipleri, camilerin bulunduğu cadde ve sokakları yıkayarak bayram temizliği yaptı.

Bandırma Belediyesi itfaiye ekipleri, şehrin 17 mahallesindeki 25 caminin avlusunu ve yan çevre yollarını Ramazan Bayramı öncesi pırıl pırıl yaptı.

Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan da temizlik çalışmalarını yerinde incelediğini söyleyerek, "Camiler Müslümanlar'ın cemaatle namaz kıldığı, topluca Allah'a ibadet ettiği yerlerdir. Yeryüzündeki en hayırlı ve sevimli mekanlardır.

Huzur iklimi bulduğumuz tüm camilerimizin çevre yollarını, avlusunu itfaiye ekiplerimiz 3 gündür yıkayıp, temizliyor. Bayram namazında camiler dolup taşıyor. Vatandaşlarımız cami dışında avluda namaz kılmak zorunda kalıyor.

Bu yüzden cami avlularının temiz olmasını istedik" dedi. Bandırma Müftüsü Halil Uzun ise, ilk defa uygulanan bu uygulama karşısında Belediye Başkanı Öztaylan'a teşekkür etti.

Müftü Halil Uzun, "Sevgi, bilgi, birlik ve ibadet mekanlarımız camilerimizin içi ve dışı bayram namazı için temizlendi. Bu hizmeti gerçekleştirenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 14:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?