18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Doğalgaz için çalışmalar sürüyor

Bandırma'da son 1 yıldır doğalgaz boru hattı döşeme işini hızla sürdüren BADAŞ A.Ş. Bandırma Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Güngör Ateş, şimdiye kadar Bandırma'ya 9 trilyonluk yatırım yaptıklarını belirtti.

Güngör Ateş, "Bandırma'nın cadde ve sokaklarına 1 yılda 95 km polietilen doğalgaz borusu, 18 km çelik doğalgaz borusu döşedik. 4 yıl içinde 40 bin konuta doğalgaz bağlayacağız. Boru döşeme işinin yüzde 80'i bitti, bundan sonra belediye yeni inşaat yapanlara doğalgaz bağlatmaz ise iskan ve ruhsat vermeyecek, yeni yapılacak tüm konutlar doğalgaz sistemli olacak. Levet Mahallesi'ne 4 ay önce, Paşabayır Siteleri'ne ise 1 ay önce doğalgaz verdik. Bandırma'ya dünyada kullanılan en son teknoloji ile doğalgaz bağlıyoruz" diye konuştu.

Doğalgaz kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Ateş, "6 aydır çeşitli firmalar her ay kombi, doğalgaz sobası, doğalgazlı cihazlar hakkında konferanslar düzenliyor, son teknolojileri anlatıyorlar. Doğalgaz tesisat ustalarına şimdiye kadar 20 ayrı eğitim programı yapıldı. Tesisat ustalarına montör eğitim kursları verildi. Dün de ısı gurubu ürünlerine yönelik eğitim programı düzenledik. 300 mühendis, tesisat ustası katıldı. BADAŞ olarak eğitimlere 6 ay daha aralıksız devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 12:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?