23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Halk sağlı için ciddi tehdit'

Tüketiciyi Koruma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Hasan Basri Önat, Bandırma Belediyesi'nin topladığı tıbbi atıkları gelişi güzel bir şekilde hiçbir önlem almadan çöplük alanına bıraktığını belirterek bu durumun Bandırma için çok ciddi bir tehlike arz ettiğini ileri sürdü.

TÜKODER Başkanı Önat, düzenlediği basın toplantısında, Bandırma Belediyesi'nin hastaneler, sağlık ocakları, diş tabipleri, laboratuarlardan günde ortalama 15-20 ton tıbbi atığı para karşılığında topladığını ancak bu atıkları gelişigüzel bir şekilde gömmeden şehir çöplüğüne attığını söyledi.

Üç futbol sahası kadar genişlikte bir alana toplanan tıbbi atıkların gömülmeden açık bir şekilde bırakıldığını ifade eden Önat, "Belediyelerin tıbbi atıkları bu şekilde çevreye ve insana zarar verici bir şekilde açıkta bırakması yasaktır. Belediyeler tıbbi atıkları atık depoları veya konteynırlarla toplamak, sterilizasyon işlemine tabi tutmak, tıbbi atık bertaraf ve sterilizasyon tesislerini kurmak ve işletmekle ve bu atıkların bakanlık ve valilik kontrolüne açık tutmakla yükümlüdür" dedi.

Bandırma'da temizlik işlerinin ihale edildiği Ortem firmasıyla nasıl bir anlaşma yapıldığını bilmek istediklerini kaydeden Önat, "Şeffaflıktan bahseden sayın başkanımızdan Ortem'le yapılan protokolü öğrenmek istiyoruz. Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren tıbbi atıklar konusunda Bandırma Belediyesi suskun kalmaktadır" diye konuştu.
Başkan Önat, Bandırma'daki bu durumun çevre ve halk sağlığı açısından tehlikesinin büyük olduğuna dikkat çekerek TÜKODER olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 19:31:10
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 01:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?