18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hemzemin geçite üst geçit

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde sık sık ölümlü tren kazalarının yaşandığı Bandırma Çocuk Yuvası arkasındaki Devlet Demir Yollarına ait hemzemin geçide, kapalı üst geçit yapılıyor.

Hayırsever işadamı Hotel Odaman sahibi Burhan Timur Odaman'ın tüm masrafını karşılayıp imalatını yaptırdığı üstü kapalı çelik kontrikasyon üst geçit, 10 yıldır spor salonu önünde bulunuyordu. Spor salonu önüne Belediye ve Banvitspor tarafından asansörlü üst geçit yapılınca, eski üst geçit de belediye tarafından sökülüp vinçle taşınarak Çocuk Yuvası yanındaki hemzemin geçide monte edilmeye başlandı.

Tren yolu üzerine kurulan üstgeçit sayesinde bölgede oturan vatandaşlar, güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebilecek. Bölge sakinleri daha önceleri tren yolunun demirlerini aşarak karşıya geçmek zorunda kaldıklarını ve bu yüzden pek çok ölümlü kazanın da tren yolu üzerinde yaşandığını söyledi. 3 metre genişlikte,12 metre yükseklikte ve 100 metre uzunluğunda olan üst geçidin on gün içinde montaj çalışmalarının tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 14:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?