18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İDO iskelesi 30 milyon dolara düzenlenecek

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) iskelesinin yeniden düzenleneceği belirtildi.
İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan önemli liman kapısı Bandırma'nın bu avantajını verimli bir şekilde kullanması için çalışma başlattıklarını açıklayan Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, "Bandırma-İstanbul arasında her gün karşılıklı 10 sefer yapan hızlı feribotlar her seferde 850 yolcu ve 200 aracı şehrimize getiriyor. İDO sayesine Bandırma İstanbul'un çok yakın bir semti gibi oldu. İDO iskelesinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) limanına ait demir yolundaki arazinin ve balık halinin bir kısmını içine alan büyük bir proje hazırladık. Hedefimiz İDO ile ortaklaşa bu projeyi hayata geçirmek" dedi.
Geçen ay İDO ve TCDD müdürleriyle bu konuda geniş çaplı toplantı yaptıklarını, 30 milyon dolara mal olacak projeyle sahilin genişleyip güzelleşeceğini belirten Öztaylan, "İstanbul'dan feribotla Bandırma İDO iskelesine gelen binlerce yolcu en iyi hizmeti alacak ve Bandırma'da
alışveriş yapma imkanı bulacak. Sahil bandına 2006 Mart ayında peyzaj çalışması yapacağız. Bu iş için 114 metrekarelik bir alanı geçen ay 25 milyar liraya kamulaştırdık. Son bir yıldır da kamulaştırma çalışmalarına 500 milyar lira ödedik. İDO ile sahil bandına turistik oteller, eğlence merkezleri, gazinolar, çocuk parkları, çeşmeler, alışveriş merkezleri, restoranlar yapılacak. Ayrıca Yelken Kulübü için iskele ve çalışma alanları olacak. Bunun yanı sıra 150 bin metre kare alana ekiplerimiz peyzaj yapacak. İDO iskelesi terminal binası ve çevresi yenilenecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 01:30:41
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 22:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?