18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İlk kafile yola çıktı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nden hac vazifesini yerine getirecek olan 232 kişilik ilk kafile, binlerce kişi tarafından dualarla uğurlandı.

Hacet-Kayı Tur'un organizasyonuyla 232 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi, feribot iskelesi önünden öğle saatlerinde otobüslerle hareket etti. Binlerce kişi tarafından dualarla ve sevinç gözyaşlarıyla uğurlanan kafile, hac yolculuğunun ilk durağı olan İzmir Adnan Menderes Havaalanı'ndan akşam saatlerinde uçakla Medine'ye hareket edecek.

Hacı adaylarının yolcu edilmesi esnasında konuşan Bandırma Müftüsü Halil Uzun, hac görevi sırasında yapılması gerekenleri kısaca anlattı. Uzun, hacı adaylarının 47 gün mukaddes topraklarda kaldıktan sonra 21 Ocak'ta yurda dönüş yapacaklarını söyledi.

Yıllardır bölgeden hac organizasyonları yapan Havet-Kayı Tur Firması yetkilisi Sefer Yaşar, toplam 47 gün mukaddes topraklarda kalacak olan kafilenin huzurlu ve sağlıklı bir şekilde hac görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "İnşallah bu sene de bir sıkıntı yaşanmadan görevimizi yerine getirmek istiyoruz.

Kafileyle birlikte kendi görevlilerimiz de gidiyor. Kafilemizde Bandırma'nın yanı sıra Erdek, Gönen, Marmara Adası ve Karacabey'den gelen hacı adaylarımız da bulunuyor. Organizasyon için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Hacı kafilemiz 21 Ocak günü Türkiye'ye dönecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 15:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?