28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kar hayatı felç etti

İki gündür devam eden kar yağışı, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde hayatı felç etti. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimi aşarken, üniversitede final sınavları ertelendi.

Kar yağışının dün geceden itibaren etkisini arttırmasıyla Bandırma-Çanakkale, Balıkesir ve Bursa karayolları trafiğe kapandı. Yoğun kar nedeniyle Bandırma-Erdek ve Bandırma-Edincik karayolları ile Bandırma'ya bağlı 22, Erdek'e bağlı Kapıdağ Yarımadası'nda ise 22 köy yolu ulaşıma kapandı. Bandırma şehir merkezinde kar kalınlığı 30 santimi bulurken, şehir dışındaki mahallelerle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bandırma Bölge Trafik Müdürlüğü önünde gelen araçları durduran trafik ekipleri, araçların Çanakkale ve Erdek yönünde yola devam etmelerine izin vermiyor.

Bandırma Sanayi Bölgesi'ne de araçların geçemediği belirtilirken, şehir içinde ulaşımın açık tutulması için belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama çalışması yapılıyor. Bandırma'da trafiğe zincir takmadan çıkmak isteyen çok sayıda araç yolda kaldı. Bandırma Liman Başkanlığı da, şiddetli fırtına nedeniyle büyük ve küçük bütün gemilerin limandan ayrılmasına izin vermiyor. Bandırma'nın 20 mil açığında Fener Adası yakınlarındaki Saklıkayalar mevkiinde demirli bulunan seyyar bir deniz fenerinin de fırtınadan dolayı zincirinden koparak denizde kaybolduğu belirtildi.

İlçede karla birlikte saatteki hızı 90 kilometreyi bulan şiddetli fırtına nedeniyle elektrik hatlarında hasar meydana geldi. TEDAŞ ekipleri arıza olan hatlara yetişmekte zorlanırken, iki gündür yaşanan kesintiler nedeniyle esnaflarda iş yapamaz duruma geldi. Elektrikle çalışan fırınların açılamayacağını düşünen çok sayıda vatandaş ise açık buldukları ekmek fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu'nda 26-27 Ocak'ta yapılması gereken final sınavları ise hava muhalefeti nedeniyle 31 Ocak'a ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 22:55:23
Güncelleme :25 Ocak 2006 Çarşamba 23:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?