23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Milletvekili Pekel adliyeyi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Sedat Pekel ile CHP Bandırma İlçe Teşkilatı, yeni adli yıl açılışı nedeniyle Bandırma Adliyesi'nde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Milletvekili Pekel, Bandırma CHP İlçe Başkanı Mustafa Öz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bandırma Adliyesi'nde ilk olarak Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak'ı makamında ziyaret etti.

Başsavcı Ünal Yalıncak, Bandırma Adliyesi'nde savcı sayısının yetersiz olması nedeniyle savcı başına bin 500 evrak düştüğünü ve geçen yıl 7 bin hazırlık evrakı hazırladıklarını belirtti. Bandırma Adliyesi'nde halen 10 savcıya daha ihtiyaçları olduğunun altını çizen Başsavcı Yalıncak, bu konudaki taleplerini Adalet Bakanlığı'na ilettiklerini de kaydetti.
Yalıncak ayrıca, Bandırma'da adliye lojmanlarına da ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Başsavcı Yalıncak'dan adliyenin sorunları hakkında bilgi alan Milletvekili Pekel, adliye mensuplarının lojman sıkıntılarını gidermek için Ankara'da gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Başsavcı Yalıncak'dan sonra Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Suat Yürekli'yi de makamında ziyaret eden Milletvekili Pekel, Yürekli'den çalışmalar sonucunda bilgi aldı. Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, Bandırma Adliyesi'nde savcı sayısının az olmasına rağmen, hakim sayılarının yeterli olduğunu ifade etti. Milletvekili Pekel ve beraberindekiler, daha sonra adliyeye yeni atanan 3 savcı ile bir yargıcı da makamlarında ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 14:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?