18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Musiki Derneği'nden konser

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanırken, Cumhuriyet'in 82. yılı nedeniyle Bandırma Musiki Derneği gece Barış Manço Kültür Merkezi konser salonunda bin kişiye TSM konseri verdi.

Musiki Derneği Başkanı Coşkun Bor ve arkadaşları tarafından organize edilen konseri, Bekir Silahdaroğlu yönetti. Konserin sunuculuğunu ünlü şair Ahmet Batu yaptı. Bandırmalı çeşitli esnaf ve sanatkarlar ile ev hanımlarından oluşan 40 kişilik TSM korosu, bu konser için 6 ay her hafta sonu 2 gün hazırlık yaptı.

Konserin birinci bölümünde Karcığar, Hicaz Makamı ve Uşşak Makamı'ndan eserler okundu. Konserin ikinci bölümünde ise Atatürk'ün sevdiği Rumeli türküleri seslendirildi.

Daha sonra kemani Emin Gündeğer'in hicazkar taksim yapmasının ardından solist Nihat Görgülü, Enver Nalçakan, Kerem Cangar, Pınar Kılkış, Nuran Yıldırım, Ayşe Muslu, Şirin Yurtalan, onlarca eseri seslendirip protokolden ve davetlilerden bol bol alkış aldı.

Ünlü şair Ahmet Batu, buğulu sesiyle okuduğu şiirlerle salondaki tüm davetlileri duygulandırdı. Finalde solist Nuran Yıldırım'ın okuduğu "Memleketim" isimli türküyü tüm davetliler birlikte söyledi.

Konseri izleyen Kaymakam Salih Keser, tüm koroyu tebrik edip çiçek verdi. Konseri Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nejat Bilgin, Emniyet Müdürü Hakan Aydın, Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, daire müdürleri, oda, dernek, sendika başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler ilgiyle izledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 13:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?