18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şifalı sular için vatandaş kuyrukta..

Bandırma-Susurluk yolunun 33. kilometresindeki 2 bin yıllık şifalı çamur kaplıcası son haftalarda Almanya'dan hastalıklarına şifa aramak için gelen gurbetçi işçilerle dolup taşıyor.
Çamur kaplıcası işletmecisi İdris Takış, "Bu çamur kaplıcasını biz Özel İdare'den 49 yıllığına kiraladık. 4 ay sonra 3 katlı ve 500 yataklı turistik tesisin temelini atacağız. 2 bin yıldır insanlara şifa dağıtan bu çamur kaplıcasını yenileyeceğiz. Kaplıcamız literatürde "moor" tabir edilen, dünyada en çok bu bölgede çıkan şifalı 52 derece sıcak sulu çamura sahip" dedi. Çamur banyolarının başta romatizma olmak üzere siyatik, sedef hastalığı, kireçlenme, felç, kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, böbrek taşlarına iyi geldiğini anlatan Takış, "Kaynaktan sıcak su içilerek fazla kilolardan kurtulmak da mümkün. Bugüne kadar yüz binlerce hasta burada şifa buldu. Kaplıcanın fiziki ve kimyevi özelliklerini belirten raporları İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldık. Şifalı çamurda radyoaktive, metaborik asit, sodyum klorür, bikarbonat klorür ve serbest karbondioksit gazları ile moor tabir edilen sıcak şifalı çamur var" diye konuştu.
Takış, şu anda Almanya'dan 25 gurbetçi işçinin kaplıcada tedavi olduğunu sözlerine ekledi. Pansiyon yatak ücretinin 10 milyon olduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki aksoy IP: 91.58.79.xxx Tarih : 26.05.2008 00:21:54

degerli isletmeci kardesim isletmesini almis oldugunuz kaplicaya 4 kez geldim ve cok memnun kaldim yanliz yatacak yer konaklama hicte hos degil bunlara dikkat ederseniz herkesi memnun edersiniz 6 hafta sonra görüsmek üzere saygilarimla.zeki aksoy