18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tükoder'den 'kayıt dışı' uyarısı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bandırma Şubesi Başkan Hasan Basri Önat, elinde belgeleri olduğu halde telefonları bloke olan vatandaşların hukuki yollardan haklarını arayabileceklerini açıkladı.

Cep telefonlarına gelen kayıt dışı uyarılarındaki hataların karışıklığa sebep olduğunu ifade eden Önat, GSM operatörlerinin, kayıt dışı olan ya da olmayan bütün cep telefonlarına kısa mesaj göndererek cevap istediklerini ve bu yolla tüketicilerden önemli bir bedel aldıklarını söyledi.

Kısa mesaj yoluyla cep telefonlarından 5 YTL karşılığında kayıt yaptırılmasını isteyen GSM şirketlerinin vatandaşları yeterince aydınlatmadığını da belirten Önat, faturasıyla mal alan tüketicilerin haksız bahanelerle saatlerce kuyruklarda bekleyerek 5 YTL ödemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Cep telefonlarını, vergisini ödeyerek belgeleriyle satın alan tüketicilerin mağdur edildiğini söyleyen Önat, "Türkiye'de 18 milyon kaçak telefon olduğu belirtiliyor. Bu telefonlar nasıl yurda girdi? Kaçak telefon kullanımı vatandaşların meselesi değil, devlet eliyle yapılan bir ayıptır. Fatura keserek ve üstelik garanti de vererek bu telefonları tüketicilere dağıtan ve satan firmaların bu ayıplı mallarından dolayı tüketiciler neden cezalandırılmaktadır?" diye konuştu.

13 Aralık tarihinden sonra belgeleri olduğu halde cep telefonları bloke olan tüketicilerin haklarını kanuni yollardan arayabileceklerini kaydeden Hasan Basri Önat, dernek olarak tüketicilere bu konuda her zaman yardıma hazır olduklarını da belirtti.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 16:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa çavuş IP: 81.213.251.xxx Tarih : 13.07.2006 16:52:10
Ben faturalı ve garantili telefon almama rağmen ve hatta o mesajlara cevap vermeme rağmen telefonum telekominikasyon kurumu tarafından kayıt dışı nedeniyle kapatıldı. tüm baş vurularıma rağmen cevap alamadım.telefonumu taksitle almıştım hala taksit ödüyorum.