19
Mayıs
2024
Pazar
MEDYA

Maden işçilerinden protestolu eylem

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, Petrol İş Sendikası'na bağlı işçiler, sülfürik asit fabrikasının özel sektöre kiraya verilmesi çalışmalarını protesto etmek için eylem yaptı. 

Eti Maden İşletmeleri Bor ve Asit Fabrikası'nda çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi 200'e yakın işçi, iş çıkışında Bandırma Sülfürik Asit Fabrikası'nın özel sektöre kiralanması çalışmalarını protesto etmek için eylem yaptı. Mesai bitiminde fabrika içinde yürüyüşe geçen grup, işletme girişinde toplandı. Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi Hüseyin Koçyiğit, fabrika önünde yaptığı basın açıklamasında, bir süredir gizlice devam eden sülfürik asit fabrikasının özel sektöre kiralanması çalışmalarının 26 Haziran tarihinde Genel Müdürlük'ten gelen yazı ile ortaya çıktığını söyledi. 

Fabrikanın yetkililerine seslenen Başkan Koçyiğit, "Genel Müdürlük, geçtiğimiz hafta işletme yetkililerine yolladığı yazıyla sözleşme taslağı, ihale şartnamesinin hazırlanması ve bu kiralamanın gerçekleşmesi halinde avantajların ve dezavantajların neler olacağını görüşünü istedi. Buradan işletme yetkililerine sesleniyorum; sizler ilk yaptığınız hataya düşmeden Sülfürik Asit Fabrikası'nın kiralanmasının hiçbir yararının olmayacağı, aksine böyle bir girdinin başkalarının tekeline bırakılmasıyla rafine olarak ürettiğimiz bor ürünlerinin de tehlikeye gireceğini, yani borların kaybedilmesinin ilk ayağı olacağını belirterek bu peşkeşe ortak olmayınız. Aksi takdirde bizler, bu girişimi gerçekleştirmek isteyenler ile beraber sizi de sorunlu tutacağız" ifadelerini kullandı. 

Sülfürik asit maddesinin bor madenlerinin işletilmesindeki en değerli girdi olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, "Bu can damarını kesmek, bu sektörü bitirmek demektir. Kiralanmak istenen sülfürik asit fabrikasının geçici kabulu 2004 yılının Aralık ayında yapılmış, ama maalesef gerçek kabulunun tam 1 yıl sonra yapılması gerekirken, bir sürü şaibe ve eksikliklerden dolayı yapılamamıştır. O günün yöneticileri hakkında bugün, kurumu zarara uğratmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan açılan 3 dava halen devam ediyor. Petrol İş olarak bu peşkeşe hem hukuksal hem de eylemsel tepkilerimizi koyarak haklı mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. 

Bazı siyasi parti üyeleri ve diğer sendikaların temsilcilerinin de destek verdiği eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 03:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?