19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

72 yaşında Türkiye rekoru kırdı

İzmir'de düzenlenen Veteranlar Kapalı Salon Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Bandırmalı 72 yaşındaki atlet Orhan Kart, 60 metrede 9.47 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.

İzmir Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Veteranlar Türkiye Kapalı Salon Atletizm Yarışmaları'nda Balıkesir'i temsil eden 72 yaşındaki Orhan Kart, 70-74 yaş grubunda 60 metrede 9.60 olan Türkiye rekorunu 9.47 saniyelik derecesiyle kırdı.

Eski rekorun 2002 yılında kırıldığını ifade eden Orhan Kart, "70-74 yaş grubunda 4 yıl aradan sonra rekoru kırdım. 25 yıldır çeşitli şampiyonalara katılıyorum. 15 defa Balkan Şampiyonları'nda birinci oldum. Türkiye'de ve yurtdışında uzun yıllardır yüzden fazla şampiyonada madalya kazandım.

Sponsor bulamadığımız için antremanlarımızı düzenli olarak yapamıyorum. Eğer sponsor bulabilirsem Yunanistan'da düzenlenecek Balkan Şampiyona'sına katılmak ve ülkeme madalya kazandırmak istiyorum. Sadece pasaportum ve yol paramı karşılasalar bile ben şampiyonaya giderim" diye konuştu.

Sporun yaşı olmadığını ifade eden Orhan Kart, "1990 yılında atletizme başladım. Daha önce de uzun yıllar futbol, masa tenis ve güreşle uğraştım. Spor sayesinde dinç ve kuvvetliyim. Emekliliğimi kahve köşelerinde geçirmek yerine spor yaparak değerlendirdim. İnsan spor yaptıkça kendisini daha kuvvetli ve genç hissediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 15:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?