2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Emekli bankacı, deve güreşleri kitabı yazdı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde banka emeklisi Yücel Aras, deve güreşlerinin kitabını yazdı.
Bugüne kadar 5 kitap yazdığını belirten Yücel Aras, altıncı kitabı için de hazırlık yaptığını söyledi.

İş Bankası'ndan 12 yıl önce emekli olduktan sonra boş vakitlerini araştırmaya ayırdığını belirten 57 yaşındaki Yücel Aras, kitapların basımında Belediye Başkanı Fikret Akova'nın desteğini aldığını söyledi.

Deve güreşlerinin yörede kış aylarının vazgeçilmez eğlenceleri arasında olduğunu belirten Yücel Aras, "Son yazdığım 'Adramyttion-Kemer-Burhaniye'de Deve Güreşleri' adlı kitaptan bin adet bastırdık. Bu kitabımız geçen ay yapılan 2. Uluslararası Zeytin Festivali'nde düzenlenen deve güreşlerinde dağıtıldı.

Burhaniye'de 1915 yılından beri deve güreşleri yapılıyor. Kitabımda devenin anatomisi ile Burhaniye'de bugüne kadar yapılan deve güreşlerine ve meşhur devecilere yer verdim. Daha önce de Türk Milli Mücadelesi'nde Burhaniye, İlk Kurşun İlk Şehit, Medeniyetler Beşiği Adramyttion ve Burhaniye Devrim Tarihi adlı kitapları yazmıştım.

Şimdi de Burhaniye'nin Tarihi Değerleri adlı bir kitap hazırlıyorum. Belediye Başkanımız Fikret Akova kültüre büyük önem veriyor. Bize destek veriyor. Araştırmayı ve yazmayı seviyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 15:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?