18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Memba suyu kuyruğu

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde yazlıkçılar, meşhur Düdüklü suyunu bidonlara doldurup evlerinde içmek için çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluşturuyor.

Belediyenin 15 yıl önce yaptırdığı Düdüklü suyu şişeleme tesisleri ihaleyle AMK firmasına kiralanırken, suyu ücretsiz almak isteyenler 32 ayrı çeşmenin başında kuyruklar oluşturmaya başladı. Tatilciler, 3 YTL'ye satılan 19 litrelik damacanalardan satın almak yerine çeşmelerin başında sıra beklemeye razı oluyor.

Düdüklü içme suyu kaynağının ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Madra Dağı'nın eteklerinde bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "Düdüklü suyunu belediyeye gelir getirmesi için satıyoruz. Ancak ilçedeki 32 çeşmeden de devamlı su akıyor. Çeşmelerden çok sayıda bidon doldurarak bunun ticaretini yapanları engelliyeceğiz. Ancak kendi ihtiyacı için kaplarını dolduranlara müsaade ediyoruz. Özellikle yaz aylarında Düdüklü çeşmelerinin başında kuyruklar oluşuyor. Düdüklü kaliteli bir içme suyudur. Bunun için büyük rağbet görüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 17:10:21
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 12:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?