18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

CHP, Pelitköy Operasyonuna Tepkili

    Balıkesir’in Burhaniye İlçesine bağlı Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık ve bazı belediye çalışanlarının geçen hafta jandarma tarafından gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor.Burhaniye’de mahkemeye çıkarılan zanlıların salıverilmesinin ardından CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, bazı belediye başkanlarıyla birlikte Pelitköy’e gitti.

    Deveciler, “Pelitköy Belediyesi’nde yapılan bu operasyonla ilgili yargılama süresi sanki bitmiş. İddia makamı jandarma, yargılama makamı jandarma, infaz makamı da jandarmadır. Soruşturma da gizlilik kararı alınmasına rağmen jandarma yargısız infaz yaparak yargılamada kesin hüküm vermiştir” dedi.

    Deveciler, “Konuyla ilgili Burhaniye Cumhuriyet Savcılığı’na 2004/2737 kayıt numarası ile bilgi notunu hazırlayanlar ve dağıtanlar hakkında gerekli yasal soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasını talep ederek suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.


     Balıkesir jandarması, bölgedeki site ve kooperatiflerden zorla bağış almak, bazı belediye gelirlerini zimmetlerine geçirmek, ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla belediye başkanının da aralarında bulunduğu 22 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 10:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?