18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Edremit festivale hazırlanıyor

Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 28.'si düzenlenecek olan Zeytin ve Turizm Festivali'nde zeytinyağlı yemekler yarışması ve trap müsabakası yapılacak, ayrıca ünlü sanatçılar konser verecek.

Festival süresi bu yıl iki güne düşürülürken, sanattan kültüre, eğlenceden yarışmaya birçok etkinlik yer alacak. 13 Ağustos'ta başlayacak olan festivalde çeşitli halk oyunları ekiplerinin gösterileri, resim ve fotoğraf sergileri, zeytin ve turizmin tartışıldığı panellerin yanında ünlü komedyenin sahne alacağı stand-up gösterisi, Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Turan, pop sanatçıları Funda Arar, Murat Göğebakan ve grup Gece Yolcuları konser verecek. Festivalde Edremit Merkez Avcılar ve Atıcılık İhtisas Derneği organizesi ile Hanlar Talim Alanı mevkiinde amatör ve profesyonel trap atış yarışı yapılacak.

Bunun yanında ayrıca, Remzi Molvalıoğlu Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde bu yıl ilk kez Zeytinyağlı Yemek Yarışması da düzenlenecek. Yazar Tijen İnaltong, Zeytincilik Fidanı Üretim İstasyonu Müdürlüğü'nden Dilek Küçükçakır, Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Leyla Özer, Zeytinbağı Butik Otel işletmecisi Erhan Şeker, aşçılar Kadir Altıntaş ve Servet Topçu'nun jüri üyeliğini yapacak olan yarışmada dereceye girenler Cumhuriyet, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 17:22:22
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?