18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Sessiz efeler büyüledi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Zeytinli Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen Zeytin Şenlikleri'nde sahne alan işitme engelli efeler ilgi gördü.

3 gün sürecek olan Zeytinli Şenlikleri'nin açılış töreni büyük coşku ile yapıldı. Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç, önceki yıl Amerika'ya zeytin ve zeytinyağı ihraç eden zeytinci İbrahim Varol'u beldenin en güzeli seçerken, bu yıl da Zeytinli Köyü yolundaki refüjlere ağaç ve çiçek dikerek bakımını yapan Mehmet Atılgan (65) ve Hüseyin Konuttekin'i (70) Zeytinli'nin en değerli insanları seçerek Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Aytaç, "Bu değerli iki insanın yoldaki tüm ağaç ve çiçeklerde emekleri var. Zeytinli ve insanlık adına onları kutluyorum" diyerek, Atılgan ve Konuttekin'in önce ellerini öpüp, sonra altınlarını taktı.

Şenlikte ayrıca Edremit İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Sessiz efeler, duymadıkları müziğe rağmen, yüreklerindeki ritimle oynadıkları harmandalıyla takdir topladı. İlk kez bir festivalde gösteri yapan 10 engelli, öğretmenleri Seviye Demir'in el işareti komutları ile oynadı.

Belediye Başkanı Şadan Aytaç, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik beraberlik çağrısı yaparak, "Belediye olarak gelişme ve ilerlemeye kararlıyız. Bu kararlığı destekleyenlerle takım oluşturmak istiyoruz. Bilgili, eğitimli, çağdaş bir toplumla birlikte bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Zeytinli'de kültürel, sosyal ve sanat alanında çok çeşitli ulusal ve uluslararası faaliyetlere ev sahibi yaptıklarını söyleyen Aytaç, bunların beldenin tanıtımında büyük rol oynadığını ifade etti. Şenlikte ayrıca halka açık plaj voleybolu yarışması yapılırken, fotoğraf ve resim sergileri açıldı.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Serdar Topuz ve Efsane grupları konserler verdi. Şenliğe çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 13:57:26
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 14:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?