18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Çiftçiler DGD izdihamı yaşamayacak

Balıkesir'in Sındırgı Ziraat Odası Başkanı Yusuf Sidan, çiftçilerin kayıtlarını bilgisayar ortamında yaparak güncellediklerini bildirdi.
 
Doğrudan gelir desteği için kendilerine kayıt yaptıran çiftçilerin banka kuyruklarında izdihama maruz kalmayacaklarını söyleyen başkan Yusuf Sidan, "Destekten yararlanacak çiftçilerimiz çiftçilik belgelerini zamanında alarak, paralarını da izdihamlara sebep olmadan alabilecekler. Ayrıca, Ziraat Odası Başkanlığımızca alınan yeni binanın restorasyon çalışmalarına da devam ediyoruz. Yeni binadaki çalışmalar tamamlandığında toprak tahlil laboratuvarı kurmayı amaçlıyoruz. Tahlil laboratuvarı hizmete girdiğinde Sındırgı'daki çiftçilerimizin kullandığıı arazilerin toprak analizleri yapılarak bilgili gübrelemeyi gerçekleştiriceğiz" dedi.
 
Sidan, bilinçsizce yapılan gübrelemelerden milli ekonominin büyük zarara uğradığına dikkat çekerek, "Hangi bitkiye, ne zaman, ne kadar gübre verilmesi gerektiğini belirleyecek ve gübre paralarını boşu boşona toprağa atmayacağız. Çiftçilerimize her konuda yardımcı olup, onların ekonomik açıdan daha güçlü olmaları için çalışıyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?