2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Referandumdan 'hayır' çıktı

Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde, Küçükdağdere ve Büyükdağdere köylerinin Yaylabayır Beldesi'ne bağlanması için referandum yapıldı.

Her iki köyde dün halk oylaması yapıldı. İlçe Seçim Kurulu denetimindeki referandumdan "Hayır" çıkması sürpriz olarak değerlendirildi. Büyükdağdere Köyü'ndeki oylamada, resmi olmayan sonuçlara göre 169 evet, 401 hayır oyu çıkarken, Küçükdağdere Köyü'nde ise 63 evet, 300 hayır oyu çıktı. Halk oylamasında, 28 Mart 2003 tarihindeki yerel seçimlerde muhtar adayları arasında yaşanan çekişmenin dünkü seçimlere de yansıdığı gözlendi.

Yaylabayır Belediye Başkanı Mehmet Zengin, "Her iki köyümüzün de bize katılmasıyla daha güçlü bir yerel yönetim olmayı, köylere gerekli hizmetleri belediyemiz imkanlarıyla kısa zamanda götürmeyi hedefledik. İmkanlarımız ölçüsünde bunu anlattık. Uygun görenler tercihlerini evet, görmeyenler de hayır şeklinde kullandı.

Oylamada en az yüzde 51 oranında evet çıksaydı, belediye imkanlarını her iki köyümüze de seferber etmeye hazırdık. Ama hayır diyerek, alabilecekleri hizmete mani oldular. Kendi tercihleridir, saygıyla karşılıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 17:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?