2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Diyanet-Sen Başkanı Bilecik'te

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Bilecik'te din görevlileriyle bir araya geldi.

Din Görevlileri Derneği'nde bir toplantı yapan Ahmet Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında kamuoyunda farklı düşünce ve görüşler olduğunu ifade ederek, "Dini hizmetlerin, cemaatlere bırakılmak yerine, idari bakımdan siyasi otoritenin etkilerinden arınmış, dini esasları yorumlamasına müdahale edilmeyen bir özerk yapı ile yürütülmesi, hem dini hassasiyeti olan kimselerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak hem de dinin bütünlüğünü korumak açısından daha elverişlidir.

Bu tür bir çözüm, vatandaşıyla barışık bir siyasi otorite için de en iyi yoldur. Laik devlet yapısı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na yer ve ihtiyaç vardır. Laiklik, Diyanet'in mevcudiyeti aleyhine bir gerekçe olamaz. Çünkü laik olan devlettir. Halk Müslüman'dır.

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu halkı dini yönden aydınlatmak ve din hizmeti sunmak için vardır. İnanç yönünden ülkemizde birliği ve beraberliği temsil eden Diyanet, olmazsa olmaz bir devlet kurumudur. Onun için Diyanet'in verimli ve yararlı çalışmalarına herkes yardımcı olmalıdır" diye konuştu.

Başbakana bir rapor sunarak Diyanet'in yeniden yapılandırılmasını istediklerini anlatan Yıldız, din görevlilerinin üvey evlat muamelesinden ve maaşlarının azlığından kurtarılması gerektiğini savundu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 11:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?