2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kurtuluş coşkusu

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı. Kurtuluş şenlikleri ile Ahilik ve Şeyh Edebali Kültür Festivali, Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, valilik makamında tebriklerin kabulü ve Küre Mehter Takımı'nın konseriyle devam etti.

Daha sonra şehir stadyumunda yapılan törenlerde, Vali Musa Çolak, Garnizon Komutanı Ali Aydın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, halkın bayramını kutladı. Törenlere milletevekilleri Fahrettin Poyraz ve Yaşar Tüzün'ün yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Bilecik ve Sakarya folklor ekipleri, Geyve Milis Kuvvetleri Derneği, Bilecik Belediyesi Basketbol Takımı, Edebali ve İstasyon Avcılık Atıcılık Kulubü üyeleri de törenlere renk kattı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Gaziler ve şehitler şehri, kuruluş ve kurtuluşun beşiği Bilecik, tarihi bir hitap gibi önünü açmıştır. Osman Gazi'nin surlara dolu dizgin atılışının, Şeyh Edebali'nin gönül adamlığını, şanlı Kurtuluş Savaşı'mızda üç kez işgale uğrayıp, yanıp yıkılmasına rağmen, düşmanın dize getirilişinin haklı gururunu yaşıyoruz. O Bilecik ki, bir eliyle tarihe sımsıkı kavramış, bir eliyle de şaha kalkmış bir şehirdir. Bilecik, tarihi misyon bakımından zengindir. 2004 yılından itibaren vizyon kazandırabilmenin çabası içindeyiz. Şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Mehter konseri ve folklor gösteriminin ardından 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bandosu, günümüzün sevilen güzel şarkılarını çaldı. Daha sonra resmi geçit yapıldı. Şeyh Edebali Türbesi'nin yanında halka pilav ikram edilirken, türbe yanındaki çadırda Çanakkale fotoğrafları sergisi açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:05:46
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 12:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?