18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Davulcular ilk bahşişi aldı

Bilecik'in Bozüyük Belediyesi, Ramazan ayı içerisinde halkı sahura kaldıracak davulculara eğitim verdi.

Belediye Zabıta Amiri İsmail Göçerler tarafından verilen eğitimin ardından davulcular davul çalıp, maniler söyleyerek hünerlerini sergiledi.

Bozüyük'te 6 mahallede toplam 12 davulcunun görev yapacağını açıklayan Göçerler, Ramazan davulcularını özenle seçtiklerini belirterek, Bozüyüklüler'i sahura manilerle kaldıracaklarını söyledi.

Davulculara çeşitli kurallar getirdiklerini kaydeden Göçerler, "Hiçbir davulcu kendi kafasına göre davul çalmaya çıkmayacak, herkes belirlenen saatlerde davulunu çalacak. Alarmı bulunan araçların yanında davul çalınmamasına özen gösterilecek.

Davulcuların kıyafetleri düzgün ve temiz olacak. Hasta ya da acil işi olan davulcuların yerine başka davulcu görevlendirilecek. Vatandaşların camlarının önünde rahatsız edecek kadar davul çalınmayacak" dedi.

Bu yılki eğitime Çarşı Mahallesi Muhtarı Bedri Yaz da katılarak, davulculara vatandaşların şikayetlerini iletti. Yaz, "Ramazan'da davul çalınması gelenek ve görenek haline gelmiştir. Bu hoş bir gelenektir" diye konuştu.

Bozüyük'ün davulcubaşı olan 55 yaşındaki Nasef Er, söylediği güzel manisi ile ilk bahşişini Muhtar Bedri Yaz'dan aldı. Tekke Mahalle'nin davulcusu Mustafa Erol da ilk bahşişini Zabıta Amiri Göçerler'den aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:57:25
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?