24
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Gemlik'e yeni hastane

Bursa'nın Gemlik İlçesi Muammer Ağım Devlet Hastanesi bahçesine yapılması planlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıları Hastanesi için ilk adım atıldı.

AK Parti Bursa milletvekili Zafer Hıdıroğlu'nun girişimleri ile 2006 yılı yatırım programına alınması planlanan ve 50 bin YTL ödenek ayrılan Gemlik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) onayından da geçerek ihale aşamasına geldi.

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Enver Şahin, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, bir süre önce Gemlik'e gelen ve incelemelerde bulunan milletvekili Zafer Hıdıroğlu'nun Ankara'ya dönüşünde yaptığı çalışmalar sonucu, 50 bin YTL ödenek ayrılarak 70 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin DPT'den geçtiğini söyledi.

Şahin, ayrıca 2006 yılı ödenekleri içerisinde de il özel idaresinin bu hastane binası için 600 bin YTL ödenek ayırdığını ve kısa sürede ihalesi yapılacak olan binanın 2006 yılı içerisinde bitirilmesinin ihale ile zorunlu hale geleceğini söyledi. Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı hastane statüsünde olduğunu belirten Şahin, bu sayede eksik olan branş ve doktor kadroları tamamlanacak ve Gemlik halkı en iyi sağlık hizmetini alacak dedi.

Enver Şahin, tek çatı altına toplanacak olan sağlık hizmetlerinin daha verimli olacağını ve vatandaşların sağlık hizmetinden en iyi şekilde yararlanacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2005 Pazar 23:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?