17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Balici çocuklara çıraklık eğitimi

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü ve Çıraklık Eğitim Merkezi, madde bağımlısı gençler için ortaklaşa eğitim hamlesi başlattı.

Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un talimatı ile ilçe genelinde madde bağımlısı olan gençleri birer birer tespit eden Çocuk Bürosu ekipleri, Gemlik Çıraklık Eğitim Merkezi vasıtasıyla bu çocukları eğiterek iş sahibi yapıyor.

Gençler, Çıraklık Merkezi'nde haftanın 3 günü 100 civarındaki meslek dalından herhangi birinde eğitim görecek. Gençlerin eğitim gördükleri süre içerisinde SSK primleri yatırılacak, asgari ücretin yarısı kadar da maaş verilecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalar ile 10 civarında çocuğun topluma kazandırıldığı öğrenilirken, bu sayının ilerleyen günlerde 100'e ulaşması bekleniyor.

Yetkililer, ilçe genelinde madde bağımlısı olan gençlere sahip çıkmak için başlatılan bu kampanyanın desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Amacımız gençleri bir kenara atmak değil, onlara sahip çıkmak ve geleceklerini garanti altına alacak bir mesleğe kavuşturmaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 13:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AKANSEL IP: 81.214.220.xxx Tarih : 30.11.2005 08:54:55
SAYIN GEMLİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ ALİ BEY HİZMETLERİNİZ İÇİN SİZİ TAKTİR VE TEŞEKKÜR EDİYORUM... 1 NOLU CADDE BALIKPAZARI KAHVELERİN ORADA OTURUYORUM, BU ÇİVARDA GECE BAZI VATANDAŞLAR ARABALARIN İÇİNDA VE KENERDA KÖŞEDE ALKOL ALIYOR, BİZ VE KOMŞULAR ÇOK RAHARSIZ OLUYORUZ.. BU DURUMA BİR ÇÖZÜM BULABİLİR MİSİNİZ..