28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

İlçe Meclisi toplandı

Birinci Gemlik İlçe Meclisi Toplandı, Toplantıda ilçenin meseleleri masaya yatırıldı.

Kaymakam Mehmet Baygül tarafından tertiplenen birinci ilçe meclisi toplantısı Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. İlçenin meselelerinin tespiti ve çözümünü hedefleyen toplantıya ilgi büyük oldu. Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, Kurşunlu Belediye Başkanı Bayram Demir, Umurbey Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, GTSO ve GTB yöneticileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile belediye personeli katıldı. Kaymakam Mehmet Baygül, "İlçedeki çok sesli koroyu Gemlik'in menfaatleri anlamında değerlendirmeyi hedefliyorum" dedi.

Gemlik'in göze çarpan meselelerini sağlık, eğitim ve tarım olarak üç ana başlık altında değerlendiren Baygül, 160 yataklı Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı hale getirilmesini umduğunu dile getirirken, vatandaştan bıçak parası adı altında alınan ekstra paralara yönelik tepkilerinin de dikkate alınmasını istedi. Üniversite girişinin düzenlenecek olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Baygül, deniz kirliliğinin de önemine değinerek, arıtma tesislerinin geç yapılmasının yanı sıra Karsak Deresi ile Orhangazi ve çevre sanayi kuruluşlarının da atıklarının körfeze dökülmesinin deniz kirliliğini etkilediğini hatırlattı. Baygül, belediyelerin derin deşarj sistemini artık hayata geçirmelerini istedi. Düzenli çöp toplama tesisinin yanı sıra arıtma tesislerinin de çalıştırılmasını isteyen Baygül, "220-400 CC mikropta denize girmek tehlikelidir" dedi.

220 derslik açığı bulunduğunu ve gelecek için düşünülen okul yatırımları sonucu bu açığın 120 dersliğe ineceğini anlatan Kaymakam Mehmet Baygül, hayırsever işadamı ve vatandaşları okul yapmaya davet etti. Dershanelere gidemeyen öğrenciler için Garnizon Komutanlığı'nın açtığı Mehmetçik okullarında 280 öğrencinin kurs aldığını belirten Baygül, Uludağ Üniversitesi'nden de hukuk fakültesini bir an önce açmalarını beklediklerini söyledi.
Toplantıda başkanlar ve sivil toplum temsilcileri de konuşma yaparak görüşlerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?