18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Gemlik`te cami sıkıntısı

Gemlik’te cami sıkıntısı nedeniyle, vatandaşlar ibadetlerini caminin dışına taşarak cadde ortasında yapıyor. Gemlik Belediyesi’nin yeni cami projesi henüz hayata geçmezken, İlçe Müftüsü Yusuf Şahin, vatandaşların destek vermesi durumunda 5 yıl içinde güzel bir cami inşa edeceğini söyledi.
Gemlikli vatandaşlar, Merkez Camii’nin dar gelmesi sebebiyle, yazın namazlarını güneşin altında, kışın da çamurun ortasında kılmak durumunda kalıyorlar. Gemlik’te seçim öncesi gündeme gelen cami sıkıntısı şu anda beklemeye alınırken, İlçe Müftüsü Yusuf Şahin, Merkez Camii’nin yıkılarak yerine yeni cami yapmanın anlamsız olduğunu belirterek, "Bu konuda geçmiş yıllarda bir takım çalışmalar yapılmış, ancak mevcut camiyi yıkıp yeniden yapmak bir anlam taşımıyor. Gemlik ilçe merkezinin yakışır bir meydana kavuşması ve insanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için merkezde bir cami şart" dedi.
Şahin, Gemlik halkının kendisine yer göstermesi durumunda ilçe halkının da desteği ile 5 yıl gibi kısa bir sürede ihtiyaç olan bir cami kompleksinin Gemlik’e kazandırılabileceğini ifade ederek, "Bunun için ülke genelinde bir proje yarışması düzenlenebilir. Gemlik merkezinde 2 bin kişi kapasiteli bir camiye ihtiyaç var. Bunun için 3 dönümlük bir arazi yeter" diye konuştu.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 15:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?