18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şenlikte oryantal yarışması

Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçükkumla Beldesi'nde bu yıl 5.'si düzenlenen yaz şenlikleri başladı. Şenliğin ilk gününde yapılan oryantal yarışmasını İnegöl Sağlık Meslek Lisesi 2.sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Müzeyyen Akbulut kazandı.

Abdullah Aslan Caddesi'ndeki konser alanında yapılan gösterileri, binlerce yazlıkçı coşkuyla izleme fırsatı buldu. İnegöl Bal-Göç Halk Dansları Derneğinin beş ekibi ile Gemlik Halk Dansları Folklor Ekibi'nin gösterileri büyük ilgi gördü. Gecenin sunuculuğunu bestekar Hülya Şenkul yaparken, oryantal yarışması jüri üyeliklerini de Küçük Kumla Belediye Başkanı Eşref Güre'nin yanısıra, Belediye Meclis üyeleri Abdullah Çokal, Hüseyin Malyemez, Saime Aktürk ile ev hanımı Selma Coşkunca, emekli laborant Kamuran Kaya, emekli müfettiş Necati Yıldız yaptı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan oryantal yarışmasında 13 dansçı ter döktü. Jüri üyelerini seçim yapmakta zorlayan yarışmacılar, dans figürleriyle izleyenleri büyülediler. Yarışma sonunda birinciliği 15 yaşındaki İnegöl Sağlık Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Müzeyyen Akbulut, tüm jüri üyelerinden 10 tam puan alarak elde etti. Yarışmanın ikinci ve üçüncülük derecesinde ise, konser alanı teyze-yeğen çekişmesine sahne oldu.

Jüri son kararını, bu ikiliyi birer kere daha dans ettirerek verdi. Sonuçta, Gemlikli yeğen Beyhan Cankılıç ikinci olurken, teyzesi olan ev hanımı Yasemin Uzun da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı Eşref Güre ve meclis üyeleri tarafından verildi.

Birinciye altın bilezik, parfüm seti ve çiçek hediye edilirken, ikinciye gümüş takı seti, parfüm seti ve çiçek, üçüncüye de yine gümüş seti ve parfüm seti hediye edildi. Dereceye girenlere ayrıca Denizden Balık Restaurant'ta akşam yemeği fırsatı verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 14:38:10
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 15:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülay özoğul IP: 88.246.12.xxx Tarih : 30.03.2007 11:29:15
biliyordum biliyordum benim okulumdan da böyle yeteneklerin çıkacağını hepşni çok özledim çooooooooooooook