24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

4 katlı camileri var, ama okulları yok!

Bursa'da 3 bin kişilik 4 katlı caminin yapıldığı İnegöl İlçesi'ne bağlı 3 bin 17 nüfuslu Cerrah Beldesi'nin tek ilköğretim okuluna, ''oturulamaz'' raporu verildi.Cerrah Beldesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Bekir Kahyaoğlu, beldelerinin 3 bin kişilik camiden çok, okulunun durumuyla gündeme gelmesinin doğru olacağını belirtti.

Beldedeki tek ilköğretim okulunun 2. kademe binasının, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hasar gördüğünü, bu nedenle ''oturulamaz'' raporu verildiğini bildiren Kahyaoğlu, ''Duvarları çatlak olan okulun hem oturulamaz raporu var hem de hiçbir şekilde ısı yalıtımı yapılmadığından öğrenciler soğuk havalarda üşüyor, hasta oluyorlar.

Sıralarda öğrenciler 3'er kişi oturuyor. Öğrenci velilerinin sürekli şikayetleriyle karşı karşıya kalıyoruz'' dedi. İlköğretim okulunun depremde hasar görmesinden sonra, yeni bir okul yapılması için girişim başlattıklarını kaydeden Kahyaoğlu, ''Milli Eğitim Bakanlığı'na 8 bin metrekare arsa verdik, 3 yıldır bir çivi bile çakılmadı. Milli Eğitim'e bir ay süre veriyorum. Eğer okulun inşaatını başlatmazlarsa, arsayı geri alacağız'' diye konuştu.

NETGAZETE
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 15:22:08
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?