26
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

7.4 ile sarsıldılar

7.4 İLE SARSILDILAR

Arama Kurtarma Derneği ile Ak Sigorta iş birliğiyle yola çıkan 3 boyutlu mobil deprem simülatörü tırı, Bursa'nın İnegöl ilçesinde öğrencileri deprem konusunda bilgilendirdi.

Öğrenciler ve vatandaşlar Atatürk anıtı önüne gelen deprem tırını gezdi. Türkiye'nin en büyük deprem simülasyon cihazı sayesinde ziyaretçiler 7.4 büyüklüğündeki bir depremi yaşama imkanı buldu. AKUT görevlileri tarafından ziyaretçilere deprem anında nasıl hareket edileceği uygulamalı olarak gösterildi. Deprem simülatörü bulunan tırda deprem anında sabitlenmemiş eşyaların nasıl tehlike arz edeceği canlandırıldı. Ayrıca ziyaretçilere broşürler dağıtıldı.

'Hayata Devam Türkiye' projesi kapsamında 25 kişilik bir ekibin 5 yıl içinde 50 il ve 250 ilçeyi gezerek 5 milyon vatandaşı bilgilendirileceğini belirten İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, "Deprem konusunda vatandaşlarımızın şuurlanması lazım. Deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğinin öğretilmesi gerekiyor. Hem ülkemiz, hem de ilçemiz birinci derecede deprem kuşağındadır. İnegöl, sel, yangın ve heyelan açısından da çok hassas bir bölge" dedi.

7.4 İLE SARSILDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 13:54:05
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 23:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?