18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Adliye sarayı inşaatı başladı

İNEGÖL'E ADLİYE SARAYI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, eski cezaevinin bulunduğu 10 dönümlük araziye yapılan adliye sarayı inşaatı başladı.

10 milyon TL'ye ihale edilen adliye sarayının yapımını 7 milyon 252 TL'ye üstlenen Gürbüzler firması, yer tesliminin ardından hemen inşaata başladı. 6 katlı adliye sarayının iki yılda bitirileceğini bildiren AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, adliye sarayının İnegöl'e kazandıkları projeler arasında kendilerini en çok uğraştıran proje olduğunu söyledi. Kızılcıklı, Cemil Çiçek'in Adalet Bakanlığı döneminde bu projeye başlandığını, 10 milyon TL muhtemel bedel belirlenip 1 milyon TL'de ödenek çıkarıldığını, projenin hazırlanıp bakanlığa gönderildiğini söyledi.

Aradan yaklaşık 1.5 yıl gibi uzun bir süre geçtikten sonra bakanlıktan kendilerine projenin yanlış çizildiğinin bildirildiğini anlatan Kızılcıklı, "Bizden yeni bir proje çizdirmemizi istediler. Ben Adalet Bakanlığı bürokratlarına, (Yeni bir proje bizim 2 yılımızı alır. Bu proje üzerinde tadilat yapalım) dedim. O kadar uzamaz diyerek benim teklifimi kabul etmediler. Yeni bir proje hazırlandı ve bu defa projeye ağır ceza da koyuldu. Ama dediğimiz oldu, Cemil Çiçek'in bakanlığı döneminde başlayan adliye sarayı projesine, şu anki TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den sonra ancak Sadullah Ergin'in bakanlığı döneminde kazma vuruldu. İki yıldan önce bitirileceğine inanıyorum. Adliye sarayının bitirilmesiyle biz İnegöl'e bir hükümet konağı da kazanmış olacağız. Çünkü bugüne kadar hükümet konağında hem adliye, hem kaymakamlık, hem diğer devlet daireleri rahat hizmet veremedi. Adliye sarayımızın hizmete girmesiyle birlikte hükümet konağındaki diğer birimler de rahatlamış olacak" dedi.

Adliyenin yapılabilmesi için cezaevinin kapatılması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Kızılcıklı, "Cezaevinin kapatılması için İnegöl'deki tüm siyasi parti başkanlarımız olur verdiler. İmza atıp onayladılar. Bu davranışlarından dolayı tüm siyasi parti başkanlarımıza ve adliye sarayı çalışmasının kazma vurulma aşamasına getirilmesine kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnegöl her konuda merkez oluyor. Şimdi ağır ceza merkezi de oluyor. İnegöllü hemşerilerimizin artık Bursa'ya gitme külfetinden kurtulması demektir. Çalışmaların herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

İNEGÖL'E ADLİYE SARAYI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 13:39:00
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 16:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?