24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Afet Konutları'nda ödenek sıkıntısı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı 17 köydeki toplam 500 afetzede için Organize Sanayi Bölgesi ile Alanyurt Beldesi arasına inşa edilen afet evlerinin ilk etabının yapımı sürüyor. Afet konutlarını yapan Ulu İnşaat yetkilileri, şantiyede hak sahibi köylerin muhtarlarıyla biraraya geldi.

268 afet konutunun yapımı sürerken, geri kalan 232 evin de temelinin atılması için gerekli ödeneğin önümüzdeki mart ayında çıkarılması için hak sahipleri harekete geçti. Afet konutlarını yapan Ulu İnşaat yetkilileri, şantiyede hak sahibi köylerin muhtarlarıyla biraraya geldi. Yemekten sonra 268 konutun tamamlanmış olan temel inşaatı gezildi. Ulu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin İnceöz, önümüzdeki hafta hak sahipler ile birlikte Ankara’ya gidip Bursa milletvekillerini ziyaret edeceklerini, ayrıca Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan ile görüşeceklerini söyledi.

232 konutun ödeneğinin 2005 yılı programına alındığını bildiren İnceöz, "Ödenek bu aylarda şekilleniyor. Bursa milletvekillerinden ödeneğin aksamaması için destek bekliyoruz. Biz 3 ay içinde içerisinde konutların yüzde 35’lik bölümünü bitirdik. Eğer ödenek çıkar ve mart ayında 232 konutun da temelini atarsak, 500 evin hepsini 2006 yılında hak sahiplerine teslim edebiliriz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 17:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?