18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Akıl oyunları başlıyor

İnegöl Belediyesi, Özel Altın Nesil Eğitim Kurumları ile birlikte Türkiye çapında bir satranç turnuvası düzenlemeye hazırlanıyor.

"1.Geleneksel İnegöl Büyük Usta Turnuvası"na, Türkiye Santranç Federasyonu ve İnegöl Belediyesi-Özel Altın Nesil Eğitim Kurumları arasında imzalanan protokol ile start verildi.

27 Mayıs -10 Haziran 2005 tarihlerinde Türkiye Şampiyonası, Kasım-Aralık ayında da 1. İnegöl Geleneksel Büyük Usta Turnuvası düzenlenecek. Türkiye Şampiyonası'nın birincisi, 15 bin YTL'lik ödülün sahibi olacak. Turnuvaya katılacak olan sporcuların tüm konaklaması, ünlü kaplıca merkezlerinden birisi olan Oylat’ta Belediye’nin destekleriyle karşılanacak.

Protokol töreninde, İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, 200 bin nüfusu ve ülkemiz ihracatının yüzde 1’ini sağlayan İnegöl’ün bir ilçe olmadığını, büyük bir şehir haline geldiğini belirtti. Aktaş, amaçlarının Oylat’ı, köftesi, mobilyasıyla ünlü İnegöl’ün artık Satranç Sporuyla da yalnız ülkemizde değil dünyada önemli bir yer almasını sağlamak olduğunu belirtti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 09:25:58
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 17:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?