18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Alanyurt davası Danıştay'da

BELDE DAVASI DANIŞTAY'DA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzaladığı üçlü kararname ile beldelik statüsü kaldırılıp İnegöl Belediyesi sınırlarına dahil edilen Alanyurt'un yeniden belde olması için açılan dava devam ediyor.

MHP'den Alanyurt Belediye Başkan Adayı olarak siyasete giren İnegöl Tekel Yaprak Tütün İşletmesi Şube Şefi Durmuş Aydın'ın açtığı davayla ilgili Danıştay 8. Dairesi'nin keşif yapılması için bilirkişi tayin ettiği bildirildi.

Yürütmenin durdurulması talibiyle şahsi olarak dava açtığını belirten Durmuş Aydın, "Demokratik devlet ilkesi ve Avrupa Sözleşmesi'ne aykırı olarak seçimlere bir seneden az bir süre kala alınan bu karar, şahsımı ve Alanyurt halkını mağdur etmiştir. Başka il, ilçe ve beldelerde de benim gibi belediye başkanlığı adaylığı için görevlerinden istifa eden kamu çalışanları tarafından da bu tür davalar açıldı. Ben Alanyurtluların gasp edilen hakkını savunmak adına, Alanyurt Belediyesi'nin açmış olduğu davaya katkı sunmak, destek olmak için Aralık 2009'da bu şahsi davayı açtım. Davada sonuç aşamasına yaklaşılmıştır" dedi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesine açtığı davanın Danıştay 8. Dairesi'nde devam ettiğini, keşif kararı verildiğini ve keşif bedeli olan 6 bin TL'yi kendisinin yatırdığını anlatan Aydın, "2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 4001 yasa ile değişik 31. maddesi uyarınca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden öğretim üyeleri Prof. Dr. Melih Ersoy, Doç. Dr. H. Çağatay Keskinok ve harita mühendisi Hüseyin Ülkü bilirkişi olarak tayin edildi. Bilirkişi 13 Nisan Salı günü Alanyurt'a gelip gerekli incelemeleri yapacak" dedi.

BELDE DAVASI DANIŞTAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 12:08:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 14:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?