19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Asfaltsız yol kalmayacak

Bursa İl Daimi Emcümeni Hüseyin Şahin, 2005 yılında İnegöl’de asfaltsız köy yolu kalmayacağını söyledi.

İl Daimi Encümeni Hüseyin Şahin, İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Avcı, AKP ilçe teşkilatı yöneticileri ve İnegöl Belediye Meclisi üyeleri, Saadet Köyü’nü ziyaret etti. Köyün meselelerine temas eden muhtar İsmail Yıldırım, asfalt yapılana kadar yollarına hiç olmazsa malzeme dökülüp çamurdan kurtarılmalarını istedi.

Oylat ile Saadet arası yolun oldukça virajlı olduğunu, virajlarda tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Yıldırım, virajların genişletilmesi gerektiğini, ayrıca köyün içme suyu için 7 kilometre boruya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

2004 yılında İnegöl’e bağlı 7 köyün sulama suyu ihtiyacının programa alındığını, bunlardan birisinin Saadet Köyü olduğunu bildiren İl Daimi Encümeni Şahin, "Köylerimizin meselelerine çare bulmak için gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda bazı köylerimizin yollarının bozuk. 2005 yılında çalışmalarımızı hızlandıracağız. Asfaltlanmamış köy yolu kalmayacak. Oylat ile Saadet arası da bunların içerisinde yer alacak. Eksik su boruları için hemen harekete geçeceğiz. 2005 yılı içerisinde su sıkıntısını bitirmiş olacağız" dedi.

İnegöl’e bağlı tüm köylerde ağaç elektrik direklerinin beton direklerle değiştirileceğini, enerji hatlarının ormanlık bölgelerden kapalı hat şeklinde geçirileceğini kaydeden Şahin, rüzgar ve yağışlar yüzünden elektrik kesintileri olmayacağını savundu.

inegöl
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 16:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?