26
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Baba katili yakalandı

BABA KATİLİ ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ YAKALANDI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, babasını kardeşinin gözü önünde öldürdükten sonra kayıplara karışan zihinsel engelli zanlı, emniyet güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Akhisar Mahallesi 164. Sokak'taki 3 katlı binanın birinci katında ikamet eden 3 çocuk babası inşaat ustası Kasım Vatansever (63) ile akli dengesi bozuk oğlu Özcan Vatansever (46) arasında tartışma çıktı. Evin oturma odasında yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine tek bacağı sakat olan ve değnek yardımıya yürüyen oğul Özcan Vatansever, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile yaşlı babasını kalbinden iki bıçak darbesi ile yaraladı. Olay, akli dengesi bozuk olan diğer oğul Erol Vatansever'in (36) gözleri önünde meydana gelirken, kalbinden aldığı bıçak darbeleri yüzünden çok kan kaybeden baba Kasım Vatansever hayatını kaybetti.

Özcan Vatansever olay yerinden kaçarken, yaşlı adamın tarla işinde çalışan eşi Hürü Vatansever'in saat 19.30 sıralarında eve gelmesiyle olay ortaya çıktı. Hürü Vatansever, kocasını kanlar içinde görünce şok geçirdi. Kocasının intihar ettiğini düşünen kadın, ilçe jandarma ekiplerine haber verdi.

Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin ve savcının yaptığı incelemelerin ardından, yaşlı adamın cesedi önce İnegöl Devlet Hastanesi morguna, daha sonra kesin ölüm sebebinin tespiti için Bursa Adli Tıp Merkezi'ne gönderildi.

Olayın ardından firar eden zanlının terminal civarında görüldüğü ihbarını alan emniyet ekipleri, eski Perşembe pazar yeri ve terminal mevkilerinde geniş çaplı bir arama başlattı. Ekipler, kısa sürelik bir arama sonucunda Şebboy Caddesi'nde kaldırımda oturarak uyuyan bastonlu bir şahsı tespit etti. Şahsın yanına yaklaşan emniyet ekipleri, babasını evinde bıçaklayarak öldürdükten sonra bir haftadır kayıplara karışan zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki sorgunun ardından, zanlı Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

BABA KATİLİ ZİHİNSEL ENGELLİ GENÇ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2010 Cuma 13:37:04
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 16:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?