18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Bal-Göç şubesi açıldı

BAL-GÖÇ İNEGÖL ŞUBESİ AÇILDI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Hikmet Şahin Kültürparkı yanında iki katlı olarak inşa edilen Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) binası törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık 400 bin liraya mal olan dernek binasının açılışı törenine AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Parti Milletvekili Korman İsmailoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Folklor gösterilerinin yapıldığı törende konuşan Bal-Göç İnegöl Şubesi Başkanı Alaattin Kırcalı, soğuk bir kış gününde temelini attıkları binanın sıcak bir havada açılışını yaptıklarını belirterek, "Şahsım ve yönetim kurulum adına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Balkanlar'da yaşayan Türklerin ve Türkiye'ye göç edenlerin kültürünü yaşatmak ve burada hayatımızı kurmak için çalışıyoruz. Bundan sonra kültürümüzü yaşatmak için güzel bir çatı altında çalışmalarımızı yaparken, bundan sonraki gençlerimize güzel bir yapı bırakmak istedik. Bizler yapı gereği kiralık ev veya dükkanda yaşayamayız. Bizlerin mutlaka kendi çatımız ve kendi binamızın olması lazım" diyerek, dernek binasının arsasını bağışlayan belediyeye ve binanın yapımında desteği olan herkese teşekkür etti.

Bursa Bal-Göç Federasyonu Genel Başkanı Emin Balkan ise, 1985 yılında rahmetli Mümin Gencoğlu ve beraberindeki 8 arkadaşı bir araya gelip Bal-Göç'ü kurduklarını belirterek, "Zorunlu göçün yarasını sarmak içinde yalnız Balkan göçmenleri değil,,Türk milletiyle Bulgaristan'dan kapı önüne koyulmuş kardeşlerimizi kucakladık. Sonra hiç ummadığımız dostluk ve barış havası esti. Rejimler yıkıldı. Devlet yapıları değişti. Türk yoktur denen Bulgaristan'da Türk kimlikleriyle kardeşlerimiz yönetimlerde ortak olmaya başladı" diye konuştu.

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Parti Milletvekili Korman İsmailoğlu, "Bizim en büyük maksadımız bir birimizin hayatını daha kolay kılmaktır. İnsanların hayatını güzelleştirmek için ortamlar hazırlanıyor. Balkan göçmenleri Türkiye'ye gelerek buralarda güzel işler yapıyorlar. Bulgaristan'da demokrasi yolundaki çalışmalar sıkıntılı gidiyor. Ama yılmadan çalışıyoruz. Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Ama Balkanlar'ın Türkiye'ye iki kat daha ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek bina hizmete açıldı.

BAL-GÖÇ İNEGÖL ŞUBESİ AÇILDI
BAL-GÖÇ İNEGÖL ŞUBESİ AÇILDI
BAL-GÖÇ İNEGÖL ŞUBESİ AÇILDI
BAL-GÖÇ İNEGÖL ŞUBESİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 18:18:00
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 19:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?