18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Bebeğini bırakıp kaçan anne bulundu

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde bebeğini kaymakamlığa bırakıp kaçan anne bulundu. Edinilen bilgiye göre dün, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yardım için müracaat edip, gerekli işlemlerin yapıldığı sırada 1 aylık bebeğini bırakıp ortadan kaybolan 18 yaşındaki B.A., Alanyurt Beldesi’ndeki evinde bulundu. Karakolda bir müddet bakılıp Muhittin Mert ismi verilen 1 aylık bebek İnegöl Devlet Hastanesi’ne teslim edilirken, B.A., bakamayacağını belirterek çocuğunu teslim almadı.

Ankara’dan birlikte kaçtığı dini nikahlı eşi Cemalettin İ.’nin kendisini son zamanlarda sık sık dövdüğünü, bebeğine sahip çıkmadığını ve hatta 1 aylık bebeğini de dövdüğünü ileri süren B.A., "Nikahlanalım dediğim için bana kızdı. Evde olmadığım sırada tüm ev eşyaları satıp ortadan kayboldu. Bebeğimle tek başıma kaldım. Ankara’daki ailemi aradım, beni kabul etmediler. Senin gibi bir kızımız yok, başının çaresine bak dediler. Ben de son çare olarak bebeği Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bıraktım. Şu anda bebeğe bakacak durumum yok. Onun için Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilmesini istiyorum" dedi.

İlçede bir mobilyacıda çalıştığı belirtilen baba Cemalettin İ.’nin yakalanmasına çalışıldığı, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Muhittin Mert ismi verilen bebeğin Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu’na gönderileceği bildirildi.

inegöl
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?