28
Mayıs
2024
Salı
İNEGÖL - BURSA

Belediye ile Hizmet-İş anlaştı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2 aydan beri devam eden ve 171 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
98 maddelik toplu sözleşmenin tüm maddeleri üzerinde anlaşma sağlanmasının ardından, bugün Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen törenle sözleşme imzalandı. Törenin ardından işçiler, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve sendika temsilcileri, klarnet ve darbuka eşliğinde oynayarak anlaşmayı kutladı. Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Yaşar Yel, eskiye nazaran yüzdelikleri görüşmediklerini, kanaatkar davrandıklarını, enflasyonun düştüğünü, bunun için afaki rakamlarla masaya oturmadıklarını belirterek, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim için işyeri asıldır. Bir işyerinin ayakta kalması için ne gerekiyorsa o yönde biz elimizi taşın altına koyarız. Görüşmeler tamamen iyi niyet çerçevesinde geçti. Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan da, "Bizim gücümüz üye sayından kaynaklanmıyor. Bütün değerleri kucaklayan, fedakarlıklar yapan, dünyanın gittiği yolu takip eden bir sendikayız. Önce insan, önce emek sloganımızdır. Bizim için iyi bir sözleşme oldu. Belediye kamu görevi yapıyor. Ücretleri ödeyemediği zaman neler yaşandığını hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. İyi ücret, gününde ödenen ücrettir" diye konuştu.
Belediye Başkan Alinur Aktaş ise, alın terinin kutsal olduğunu belirterek, çalışanların hakkını tam ve zamanında vermeyi ana prensip edindiklerini söyledi. Dürüstlük ve yapılan işin kalitesini çok önemsediğinin altını çizen Başkan Aktaş, "İki gün çöpleri almayın bakalım nasıl sıkıntı oluyor? Biz geceleri evimizde uyurken siz çöpleri toplandınız. Aldığınız parayı helal ettirmek, bu milletin dualarını almak için parkımızı, yolumuzu yaptınız. Biz çok özel işler yapıyoruz. Kimsesizlerin kimsesiyiz. Bu ilçenin geleceğinin güzel olması için bir şeyler yapıyoruz" dedi.
İşçilerin maaşlarına bu yılın birinci 6 ayı için 1.2 YTL, ikinci 6 ay için seyyanen 1.8 YTL, 2007 yılı birinci 6 ayı için enflasyon oranında, ikinci 6 ay için ise enflasyon oranı+2 puan olarak zam yapıldı. Böylece 10 yıllık işçinin aylık maaşı 1.08 YTL oldu.
.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 17:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?