23
Mayıs
2024
Perşembe
İNEGÖL - BURSA

Bozuk gıdalara sıkı denetim

İnegöl'de marketlerde yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçen gıda ürünlerine el konuldu. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İnegöl'ün çeşitli yerlerinde faaliyette bulunan market, bakkal ve şarküterilerde, özellikle kullanma süresi geçmesine rağmen satışına devam edilen maddeleri kontrol etti.

Denetimler sırasında, 10 işyerinde kullanma süreleri dolmuş olan çok sayıda çeşitli markalarda süt, mayonez, ketçap, limon suyu, meyve suyu, hazır çorba, krem çikolata, çocuk maması, kek, gofret, pasta bisküvi ve benzeri gıda maddeleri tespit edildi. El koyulan gıda maddelerinin bazılarının kullanma sürelerinin 1 ay geçtiği, bazılarının ise kullanma tarihi 2002 yılında son bulmasına rağmen halen satışa devam edildiği bildirildi.

Kullanma süreleri geçmiş olarak tespit edilen gıda maddeleri, düzenlenen tutanaklarla müsadere edildi. 10 işyerinin sahibi hakkında cezai işlem uygulanırken, kullanma süreleri dolan gıda maddelerinin satıştan kaldırılması istendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, halkın sağlığıyla direkt ilgili olan bu tip olumsuzluklara izin vermeyeceklerini belirterek, bu konudaki zabıta denetimlerinin aralıksız sürdürüleceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 14:50:47
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 17:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?