24
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Buğday çiftçinin yüzünü güldürdü

BUĞDAY ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

İnegöl İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, bu sene bol yağmurların buğday, patates ve ayçekirdeği üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru, buğday hasadının devam ettiği Şehitler köyünde incelemelerde bulundu. Hasadın 2 hafta evvel başladığını belirten Doğru, "Tarım Müdürlüğü olarak ekipler oluşturduk. Her hafta sonu ekiplerimiz hasat yapılan alanları gezerek, biçerdöver kontrolleri yapıyor. Şu ana kadar usulüne uygun hasat yapmayan biçerdöver tespit edilmedi. Yapılan tespitlerde dane kaybının yüzde 1'den fazla olmadığı görüldü. Dolayısıyla hasat güzel bir şekilde yapılıyor" dedi.

İnegöl'de her yıl yaklaşık 35-40 bin ton civarında buğday hasadı yapıldığını bildiren Müdür Doğru, bu sene yağmurların bol olması sayesinde buğdayın yanı sıra patates ve ayçiçeğinde de bereket yaşandığını söyledi. Dönümden 400-500 kilo buğday elde edildiğini anlatan Doğru, çiftçileri anız yakmamaları konusunda ikaz etti.

Doğru, anız yakmanın gerek toprağa, gerek çiftçiye zerre kadar bir faydası olmadığını, toprağın kimyasal yapısının bozulduğunu, mikroorganizmaların, vitaminlerin yok olduğunu söyledi.

Şehitler muhtarı İsmail Ateş ise, köylerinde 5 bin 500 dönüm buğday ekili arazi olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 12:36:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?