19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Bursa: İnegöl AB'ye hazırlanıyor...

Bilgisayar öğretmeni Nevin Oktay, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan toplantıda, projenin mahiyeti hakkında AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile daire amirlerine bilgi verdi. Oktay, eğitim ağırlıklı projeye göre, Avrupa ülkeleri ve şehirleri örnek alınarak İnegöl’de bulunan eksikliklerin tamamlanacağını söyledi. Oktay, 2006 yılında İnegöl’ün bulunduğu mevcut durumdan çok farklı ve örnek bir yerleşim alanı olacağını ifade etti.


Başkan Aktaş da, Oktay’ın hazırladığı projenin belediye meclisi üyeleri ile düşündükleri planlarla aynı olduğunu söyledi. İnegöl’ün AB normlarına uygun hale getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Aktaş, "Bu çalışmalarda ilçe halkımızı da büyük iş düşüyor. İnegöl’ün trafiği, temizliği, sağlığı, eğitimi gibi önemli olan birçok konuda yetkililerin ve halkın bu yol haritasına uymaları gerekiyor" dedi.


Milletvekili Kızılcıklı ise AB giriş için müzakere tarihi alınmasının beklendiği bugünlerde, Vehbi Koç İlköğretim Okulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle başlatılan bu çalışmayı olumlu bulduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti. İnegöl’ün AB standartlarında bir ilçe olması için kamu kuruluşları, dernekler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve basının elinden geleni yapmasını isteyen Kızılcıklı, programa katılanlara destek olacağı sözünü verdi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 10:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?