17
Mayıs
2024
Cuma
İNEGÖL - BURSA

Bursa: İnegöl'de 700 bin lira için 72 yıl hapis yatacaklar

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "gasp" suçundan toplam 72 yıl hapisleri talep edilen E.Y. (13) , Ö.K. (13) (F.D. (16)  ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Y.Ş. (15)  bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.


Tutuklu sanıklardan E.Y. ile Ö.K. diğer arkadaşlarıyla birlikte tarlaya kiraz yemeye gittiklerini ifade ederek, "Biz kiraz yerken tarlanın sahibi geldi. Onu görünce ağaçdan inerek kaçmaya başladık. Bize küfür etti. Dönüp tartıştık. Kavga çıkınca biz bir kaç tekme vurduk. Ama gücümüzün yetmeyeceğini anlayınca kaçtık. Biz bıçak zoruyla onun 700 bin lirasını almadık. Suçsuzuz" dediler.


Diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları yalanlarken, kiraz yemeye gittikleri tarlanın sahibi gelince korkup kaçtıklarını söylediler.


Müşteki Veyis Üzen (48) ise sanıklarda şikayetçi olmadığını ifade ederek, "Olay günü tarlamda kiraz yiyen çocukarı görünce kendilerine bağırdım. İnip beni dövmeye kalktılar. İkisi bana vurup kaçtı. Onlar paramı gasp etmedi. Ben paramı düşürmüşüm. Daha sonra buldum" diye konuştu.
Mahkeme, sanıkların tahliye talebini reddederken, duruşma esiklilerin tamamlanması için ertelendi.

bursa
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 22:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?