19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Bursa-İnegöl: Köylüler şantiye bastı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Hamamlı Köyü sakinleri, yol inşaatı için köy meralarından izinsiz toprak alındığı gerekçesiyle Karayolları şantiyesini bastı.

Karayolları ekiplerinin Bursa-İnegöl Bozüyük duble yol inşaatı için meralarından toprak aldığını belirten Hamamlı Köyü sakinleri, traktörleriyle şantiyede eylem yaptı. Şantiyeye kamyonların giriş çıkışını engelleyen köylüler, Karayolları yetkililerine tepki gösterdi.

Hamamlı Köyü Muhtarı İdris Gedik, "Köy merası toplam 50 bin metrekare. Karayolları, meranın yaklaşık 30 bin metrekaresinden toprak aldı. Her tarafta derin çukurlaş oluştu. Biz hayvanlarımızı nerede otlatacağız? Kaymakamlıktan bir sonuç alamayınca Tarım Müdürlüğü’ne başvurdum. Burası köyün tapulu arazisi, meramızı resmen Karayolları gasp ediyor. Bununla kalmayıp ekili ve dikili arazilerimize bile zarar veriyorlar. Hiç bir izin alınmadan, köy muhtarlığına dahi sormadan hareket eden Karayolları yetkililerini kınıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Gerekirse Cumhurbaşkanı’na bile gideceğiz" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karayolları 14. Bursa Bölge Müdürü Feridun Önal ise, bahse konu yerin mera vasfı bulunmadığını, ayrıca buradan toprak değil, taşlı malzeme aldıklarını söyledi. Önal, "Duble yol çalışmaları için bu malzemeyi almak zorundayız. Biz Tarım Müdürlüğü ile istişare yaptık. Buradaki malzemeyi aldıktan sonra üzerine toprak atıp tesviye edeceğiz. Kimsenin merasını gasp ettiğimiz yok. Burada iki gün daha çalışma yapıp terkedeceğiz" şeklinde konuştu.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?