18
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Çiftçilere don semineri

İnegöl İlçesi’nde meyve üreticileri don konusunda bilgilendirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü ve İnegöl Ziraat Odası işbirliğiyle düzenlenen "Meyvecilikte Don ve Alınacak Tedbirler" konulu konferansa çiftçiler ilgi gösterdi.

Çardak Düğün Salonu’ndaki konferansın açılışında konuşan Tarım Müdürü Mahmut Doğru, İnegöl’de meyveciliğin her geçen gün geliştiğini ve bilinçli olarak yapılmaya başlandığını belirtirken, meyveciliğin risklerinin de bilinmesi gerektiğini hatırlattı.

 Kaymakam Erdoğan Bektaş ise, İnegöl’de meyveciliğin çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Meyveciliğin daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Bektaş, meyveciliğinin mobilya, turizm gibi bir sektör haline getirilmesi için çiftçilere büyük görev düştüğünü kaydetti.

İl Özel İdaresi katkılarıyla üretilen projeleri İnegöl’de aksatmadan uyguladıklarını anlatan Bektaş, "İnegöl olarak meyvecilikten vazgeçemeyiz. Meyveciliğin gelişmesini sağlamak için ise bilinçli yatırımlar yapmamız gerekir. Risklerini çok iyi bilmemiz, bunları aşma konusunda bilinçli ve azimli hareket etmemiz lazım. Çünkü İnegöl’de tarımla uğraşan insanların tek şansı meyveciliktir" diye konuştu.

Daha sonra uzmanlar don ve alınacat tedbirler hakkında üreticilere bilgiler verdi.

İnegöl-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?