19
Mayıs
2024
Pazar
İNEGÖL - BURSA

Demirel'in bursunu kazandı

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in verdiği 1 yıllık yurt dışı eğitim bursunu, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nden Gülgün Güzel kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Eğitim Organizasyonu Şirketi işbirliğiyle ABD’ye bir yıllığına burslu olarak gidecek öğrencilerin belirlendiği AİFS sınavında, İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Gülgün Güzel Türkiye 1.’si oldu. 20 Kasım tarihinde İstanbul’da yapılan sınavda 95 puan alarak Türkiye 1.’si olan Güzel, Süleyman Demirel’in bir yıllık eğitim bursunu da kazandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başarılı öğrenciyi makamına kabul ederek, altınla ödüllendirdi. Aktaş, Güzel’in başarısından İnegöllüler adına göğsünün kabardığını söyledi. Güzel’in elde ettiği başarının Bursa ve özellikle İnegöl adına önemli olduğuna işaret eden Aktaş, "Turgutalp Anadolu Lisesi öğretmenlerini ve bu başarılı öğrencimiz ile velisini kutluyorum. İnegöl’de verilen eğitim ve öğretimin kalitesini Türkiye’ye göstermek açısından bu başarı çok önemlidir" dedi.

2005 yılı Ağustos ayında ABD’ye gidecek olan Gülgün Güzel ise, ABD’de bir yıl eğitim görmekten mutluluk duyacağını kaydetti.

İnegöl
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 15:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?