25
Mayıs
2024
Cumartesi
İNEGÖL - BURSA

Göçmen ailelere özel eğitim

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan 50 göçmen ailesine eğitim verileceği açıklandı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi'nin bu yıl düzenlediği Grundtvig öğrenme ortaklığı projesine başvuran İnegöl Halk Eğitim Merkezi ile Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nun müracaatları kabul edildi.

Konu ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'ün makamında basın toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa hazırladığı PARTEA (Parents and Teachers: Partners is Intercuntural Dialogue) isimli projelerinin kabulüyle AB Komisyonu'ndan 16 bin 500 Euro hibe desteği alındığını belirten HEM Müdürü İdris Yüzer, bu paranın göçmen ailelerin eğitimi için harcanacağını söyledi. Yüzer, Grundtvig programı ile göçmenlerin istihdam imkanının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Projenin hazırlanması ve gerekli temasların sağlanması konusunda yoğun çalışmalar sergilediklerini belirten Vehbi Koç İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Serap Alicik ise, İspanya, Belçika, Danimarka, İngiltere, Romanya, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 7 ortak ülkenin projeye dahil olduğunu, yapılacak ülke ziyaretleri ile çeşitli göçmen merkezlerini yerinde inceleyeceklerini kaydetti.
Alicik, İnegöl'den projeye 50 veli katıldığını ve iki yıl sürecek olan projede İspanya koordinatörlüğünde 7 ortak ülkenin kurumlarına yapılacak olan ziyaretlerle tecrübe paylaşımı yapılacağını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Kaymakam Durmuş Gençer'i makamında ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Partea projesi hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Gençer, "Göçmen aileler ile ilgili bir proje hazırlanmış olması çok güzel. Avrupa Birliği tarafından kabul görmüş. İlçemizde bir çok yerlerden göç ederek gelmiş insanlar var. Tabii bunun burada kalmaması gerekir. Bu tarz projelerin devamı gelmelidir" şeklinde konuştu.
AB Eğitim ve Gençlik Merkezi heyeti Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da ziyaret etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 12:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?