28
Mayıs
2024
Salı
İNEGÖL - BURSA

Güzergah kavgası devam ediyor

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yapılan güzergah değişikliği sonucu gerginlik devam ediyor.
 
İnegöl Belediye Meclisi'nin onayı ile karara bağlanan, Alanyurt - İnegöl arasında yolcu taşımacılığı yapan toplu taşım araçlarının İnegöl şehir merkezindeki güzergah değişikliğinin 1 Kasım 2006 tarihinde uygulamaya başlanması ile ortaya çıkan gerginlik sürüyor. Kaymakam Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında önceki akşam yapılan toplantıda yeni güzergaha uyacakları şeklinde söz verdiği belirtilen Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede'nin sözünde durmaması üzerine dün Perşembe Pazaryeri Kavşağı'nda açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ortada bir art niyet olduğunu, bunun tek sorumlusunun da Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede olduğunu iddiaa etti. Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf ile güzergah belirlenmesi için oluşturulan Komisyon üyeleri AK Partili Belediye Meclis üyeleri Hakkı Baydar, Nedim Bayram, Sadık Bilgili ve Mehmet Emek, SP'li üye Cemalettin Salih ile Belediye Trafik Ulaşım Şefi Fehmi Doğan, Alanyurt AK Parti Belde Başkanı Adil Kansu'nun da hazır bulunduğu basın açıklaması sırasında konuşan Başkan Alinur Aktaş, "Kararda imzası bulunan komisyon üyeleri ile buradayız. Uygulamanın yanlış ve kasıtlı yapılmasından dolayı Alanyurt halkı üzülüyor. Güzergaha uymamak için yapılan yanlış ve kasıtlı uygulamanın düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Geçtiğimiz akşam Kaymakam Erdoğan Bektaş ile yaptığımız toplantıda Alanyurt Belediye Başkanı yeni güzergaha uyacakları konusunda söz vermişti. Sabahtan itibaren yine sözünü tutmadı. Burada bir art niyet vardır, bunun tek sebebi de Habib Özdede'dir. Sanki biz aldığımız kararla Alanyurt halkını mağdur ediyormuşuz gibi gösteriliyor. Bu günde kendisiyle telefonla görüştük. 3 Kasım 2006 Cuma gününden itibaren sabah saat 09.00'a kadar eski güzergahı kullanıp daha sonra yeni güzergaha geçeceklerine dair yeniden söz verdi. Eğer uymazlarsa gereği neyse onu yapacağız. Kesinlikle söylüyorum, bizi kimse Alanyurt halkı ile karşı karşıya getiremez" dedi.

Alanyurt 114 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bedrettin Güzel ile 74 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Raşit Demirci'ye de seslenen Aktaş, "Dolaşmadan böyle bir yargıya nasıl varıyorsunuz. Vatandaşlarımızı mağdur eden bir uygulama yok ki" diye konuştu.
Kooperatif Başkanları Bedrettin Güzel ile Raşit Demirci'nin "Biz Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede ile görüşmeden karar veremeyiz" demeleri üzerine Başkan Alinur Aktaş, "Eğer yeni uygulamaya geçilmezse Alanyurt Belediyesinin mücavir alan sınırı olan Üçevler mevkiine kadar size izin veririz. Biz gerekirse oradan ücretsiz olarak tüm Alanyurt halkını İnegöl'e taşırız" diyerek cevap verdi.
 
Jandarma ekipleri ise Alanyurt-İnegöl arası yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin güzergah belgeleri olmadığı gerekçesiyle Alanyurt Konutlar Bölgesi'ne çıkışlarına izin vermedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 14:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer kurt IP: 85.101.229.xxx Tarih : 15.11.2006 21:48:39
düzergahın değişmesi bizim açımızdanda iyi olmadığını belirtmek isterim çünkü sabah işe gitmaek içi iki arabaya pinmek zorunda kalıyoruz öğrenciler içinde zor olacaktır